Alimentele, războaiele şi clima

Organizația Mondială a Sănătății, prin Departamentul de Securitate Alimentară, atrage atenția că foametea a crescut din nou la nivel mondial din cauza conflictelor armate, a războaielor și a schimbărilor climatice. Sunt afectate nu numai țările sărace, ci și cele bogate, din cauza creșterii nivelului CO2 în atmosferă. Proteinele din dieta alimentară sunt reduse și modificate (atât la plante cât și la animale). Sunt citate mai ales cele din orez, cartofi, grâu, carne, cât și deficitul de fier sau zinc. Global, 76 % din populație își procură proteinele din dieta zilnică din plante, neuitând nici lumea animală.

Copiii – adică viitorul omenirii, sunt cei mai expuși, chiar dacă amploarea fenomenelor este una generală.

Schimbările climatice sunt adesea imprevizibile și de o intensitate nemaiîntâlnită impunându-se o reducere globală a emisiilor de CO2 cât mai rapidă.

 Dr. Rodica Mătușa

« Inapoi la lista