Proiecte finalizate

Extinderea Centrului de Excelență Clinică Baylor

În anul 2015, fundația Baylor a demarat un amplu proiect de construcție pentru a permite extinderea cu încă un etaj a Centrului de Excelență Clinică din Constanța, din strada Prelungirea Liliacului nr. 10. Proiectul va fi finalizat pe parcursul anului 2016 și va permite modernizarea, reabilitarea și extinderea clădirii actuale, precum și extinderea serviciilor pentru […]

Citeste mai mult

Învață-mă să zâmbesc

Proiectul “Învață-mă să zâmbesc!” își propune să dezvolte abilități de exprimare emoțională și relaționare socială unui grup de 10 copii infectați și afectați de HIV, prin participarea la o tabără terapeutică pe o perioadă de 5 zile. Tabăra terapeutică va îmbina exerciții specifice terapiei de grup cu activități recreative orientate terapeutic. Activitățile din cadrul proiectului […]

Citeste mai mult

Intervenții stomatologice mai sigure pentru beneficiarii Baylor

“Aceste dispozitive, care sunt de ultimă generație ne permit să efectuăm tratamente mai corecte și mai sigure, în condiții de vizibilitate maximă și ne ajută să eliminăm starea de stres cu care pacienții vin la dentist deoarece acum aceștia înțeleg mai bine la ce tratamente vor fi supuși și nu mai suferă în timpul intervenției”, […]

Citeste mai mult

Pompierul Zahăr Ars revine în grădinițele din județul Constanța

Pompierul Zahăr Ars își continuă și în 2015 aventurile în grădinițele din județul Constanța.

Demarat în 2013 în grădinițele din satele și comunele constănțene, când a înregistrat un succes răsunător, continuat în 2014 în unitățile de învățământ preșcolar din localitățile din zona costieră a Mării Negre proiectul își propune să atingă în 2015 un număr mai mare de beneficiari.

Astfel, dacă în 2013 piesa de teatru în care personajele Regina Zurluzi, paznicul ei, Dragonul, Doctorul Băndăjescu și Pompierul Zahăr Ars și Microbii a fost susținută în fața a peste 900 de copii, în 2014 numărul acestora a depășit cu puțin 1000 de spectatori, iar în 2015 această cifră va fi cu siguranță cu mult mai mare.

Trebuie menționat că acesta este singurul proiect de educație pentru sănătate pentru copii de la noi din țară, derulat prin intermediul teatrului de păpuși.

Citeste mai mult

Inimi deschise, vieți salvate

Copiii beneficiarilor Baylor precum și mamele acestora vor avea parte până la sfârșitul acestui an de analize medicale gratuite și de medicamente, ca urmare a donației primite din partea cora City Park și a clienților săi. Banii au fost stânși în cadrul campaniei “Luna inimilor deschise”, care s-a desfășurat timp de trei luni, cu începere din luna mai.

Citeste mai mult

Achiziția unui mini ultracongelator pentru Copiii Prețioși

Proiectul “Copiii prețiosi” derulat de Fundația Baylor, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în sprijinul copiilor proveniți din familii în care cel puțin un membru este seropozitiv, continuă și anul acesta.

Permanent, specialiștii centrului urmăresc starea de sănătate a beneficiarilor, monitorizarea copiilor prețioși și a membrilor familiilor acestora fiind o parte importantă a activității lor. Periodic sunt făcute testări și li se efectuează analize de laborator, o parte dintre probe necesitând stocarea și transportarea către laborator. Pentru a nu fi compromise probele trebuie depozitate în anumite condiții impuse de standardele în vigoare.

Citeste mai mult

Mii de locuitori ai zonei costiere vor fi informați anul acesta cu privire la bolile infecțioase

Parteneriatul Baylor-OMV Petrom, în cadrul proiectului de consiliere și testare, pune accent, în 2014, pe informarea adulților din zona costieră a Mării Negre. În cadrul acestui proiect laboratorul mobil Baylor se va deplasa, conform unui calendar prestabilit, în localitățile costiere ale județului Constanța. Astfel, în luna iunie, în fiecare zi de marți laboratorul mobil va fi prezent, în intervalul orar 10.00-15.00, în Parcul Tăbăcăriei din municipiul Constanța, în luna iulie în Parcul Arheologic din apropierea Primăriei Constanța, în august în parcul din zona Far, iar în septembrie în cel de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Citeste mai mult

Proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților infectați cu HIV

Fundația Baylor Marea Neagră va derula, de anul acesta, cu sprijinul companiei Janssen Romania, două proiecte de anvergură, care să vină în sprijinul persoanelor infectate cu HIV.

Primul se numește „Dezvoltarea unui manual ştiinţific de susţinere a aderenței la terapia antiretrovirală înalt activă (HAART)”. Acesta va fi desfăşurat în parteneriat direct cu Şcoala de Cercetare a Comunicării din Amsterdam (ASCoR), Departamentul de Comunicare, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Comportamentale din cadrul Universităţii din Amsterdam.

Scopul proiectului este crearea unui cadru teoretic care să permită dezvoltarea ştiinţifică şi implementarea intervenţiilor adaptate pentru grupuri de pacienţi îndelung tratați cu antiretrovirale şi care întâmpină probleme în administrarea corectă și continuă a terapiei.

Citeste mai mult

Îngrijirea pacienților din România susținută prin generozitatea Chevron

Corporaţia Chevron, Fundaţia AmeriCares şi Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative Texas Children’s Hospital (BIPAI) şi-au unit forţele, ca reacţie la deficitul de resurse din sistemul medical românesc, pentru dezvoltarea unui program care va sprijini îngrijirea pacienţilor şi va creşte accesul acestora la medicamentele esenţiale. Proiectul presupune parteneriatul dintre Fundaţia Baylor-Marea Neagră şi Fundaţia AmeriCares, iar Chevron s-a angajat să finanţeze, pe o perioadă de mai mulţi ani, medicamente şi consumabile medicale pentru mai multe spitale partenere din România.

Citeste mai mult

DB Schenker sprijină reluarea programului de testare gratuită pentru depistarea infecțiilor cu HIV și hepatita B și C

558 de persoane din județul Constanța au beneficiat de testare gratuită pentru infecția cu HIV, hepatita B și C, în luna ianuarie, cu sprijinul companiei DB Schenker. Acest sprijin este esențial, la început de an, pentru a asigura continuitatea programului, la Constanța.

Consilierea și testarea rapidă se realizează de către Fundația Baylor din 2007, fără întrerupere și asigură acces grupurilor vulnerabile la testare gratuită pentru infecția cu HIV, hepatita B și C.

Citeste mai mult